XAVIER ISART

ARQUITECTE

RESTAURANT HAWKER

Reforma d'un restaurant
Carrer Casp 45
En col·laboració amb Maria Domínguez i Laura Veciana
Barcelona, 2016

El desig d'una relació directa i constant entre client i procés d'elaboració del menjar és irrenunciable. El protagonista, la carta, una reinterpretació de l'"Street food" asiàtic i llatinoamericà serà l'element generador del projecte.
De la mateixa manera que un venedor ambulant ("hawker" en anglès) transporta el seu "restaurant" sobre rodes, s'atura al lloc indicat, el desplega i veus, mentre esperes el teu menjar, com es prepara davant teu, amb els mínims recursos, hem intentat que al Hawker hi passi una cosa similar. Entrar al local, on hem tocat ben poca cosa, i desplegar-hi la mínima infraestructura necessària per a construir un restaurant: una barra. Una barra, llarga, el moviment de la qual controla el que passa a cada moment dins del local i alhora mostra el procés d'elaboració i les zones de treball.
La materialitat, ferro i vermell brillant, busca relacions en l'imaginari cinematogràfic, de Wong Kar Wai entre d'altres, sense oblidar l'origen "underground" de l'experiència gastronòmica que s'hi serveix.


Fotografies per Marta Fernández Canut